KÜÇÜK YAZARLARDAN HİKAYELER eTwinning PROJESİ

İlkokul ve ortaokul öğrencilerimizin yazdıkları, anı, öykü, masallarından oluşan ''küçük yazarlardan hikayeler'' kitabı oluşturmak.

Türk Milli Eğitimi'nin genel amaçları doğrultusunda ilkokul öğrencileri arasında okula, kitap okumaya ve yazmaya dönük farkındalık oluşturmak, kendine güven duygusunu geliştirmek ve anadilimizi doğru kullanma bilinci kazandırmaktır.

Proje Kazanımları

1-Kitap okumaya ve yazmaya teşvik edilerek özgüvenlerinin artması.

2- Türkçeyi etkili kullanma becerisini geliştirerek, öğrencilerin yazım çalışmalarına teşvik edilmesi,

3-Kelime dağarcığın zenginleştirme, zihinsel aktivasyonunu geliştirme,

4-Olaylara farklı yönlerden bakma ve zamanı daha verimli geçirme,

5-Kendini daha iyi ifade etmesine yardımcı olma,

6-Bilgi ve  birikimlerini arttırma fırsatı bulma,

7-Hafızayı güçlendirme,

8-Olaylara daha geniş açıdan bakabilme

9-Analitik düşünme yeteneklerini geliştirme,

10-Konsantrasyon ve yazma yeteneğini geliştirme,

11-İlkokul öğrencileri arasında okula, kitap okuma ve yazmaya dönük farkındalık oluşturulması ve bunun akademik başarıya taşınması amaçlanmıştır.

Okulumuzda hikaye yazma etkinliklerine başlanmış olup, yerli ve yabancı ortaklarımızla işbirliği yapılmaktadır.

27.04.2020 175

27-04-2020